Для відновлення ТЕС після масованих обстрілів знадобиться багато часу – ДТЕК

З початку повномасштабного вторгнення ТЕС ДТЕК атакували приблизно 180 разів
Фото: dtek.com

Унаслідок останніх п'яти масованих ракетних атак на енергосистему було суттєво пошкоджено ТЕС ДТЕК, і на їх відновлення знадобиться багато часу. Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі "5 каналу".

"Кожного разу всі станції без виключення були мішенню для атак. На жаль, були прильоти ракет. У деяких випадках це не одна, а сім і вісім ракет на одну станцію. Тому обладнання дуже сильно пошкоджене, у деяких випадках – зруйноване. Говорячи про теплову генерацію в цілому, буде вимагатися багато часу для того, щоб відновити пошкоджене", – розповів він.

Сахарук додав, що для відновлення пошкоджених об'єктів доводиться ухвалювати досить нестандартні рішення. Зокрема, зараз триває розбір електростанцій у Східній Європі, які вже не працюють.

"Там дуже схожа технологія. І ми зараз працюємо разом із міністерством для того, щоб демонтувати обладнання, хай не нове, але працюючи з тих станцій у Східній Європі, які ще залишилися", – наголосив виконавчий директор ДТЕК.

Сахарук підкреслив, що зараз в Україні дуже велика кількість енергоблоків зруйнована. У них різний ступінь руйнування, унаслідок чого дуже важко відновлювати їх. Він додав, що через це цьогоріч ситуація критичніша, ніж торік. Із початку повномасштабного вторгнення ТЕС ДТЕК атакували приблизно 180 разів.