Дрони, непомітні для РЕБ. "Сталевий фронт" Ахметова передав прикордонникам нову партію допомоги

До 50 дронів передали ще 50 антен-підсилювачів сигналу і 20 тепловізорів
Фото: пресслужба "Сталевого фронту"

Українські прикордонники на передовій отримали партію дронів, тепловізорів і підсилювачів сигналу від "Сталевого фронту" Ріната Ахметова. Про це повідомили 23 лютого у пресслужбі ініціативи.

"Головне у вантажі від "Сталевого фронту" –  50 дронів Autel Evo Max 4T. Це одна з найновіших моделей виробника. Такі безпілотники поєднують бінокулярний зір із радіолокатором міліметрового діапазону. Вони захоплюють навіть невеликі цілі завдяки штучному інтелекту: наприклад, джерела тепла, люди або транспорт", – зазначили у "Сталевому фронті".

Дрон може літати поряд із лініями електропередавання або в зонах, де немає GPS. Його швидкість сягає 80 км/год. Тому це один із найкращих дронів для фронту на сьогодні, вважають військові.

Фото: пресслужба "Сталевого фронту"

"Ці дрони дозволяють підрозділам державної служби організовувати та здійснювати повітряну розвідку на ділянках посиленої дії засобів радіоелектронної боротьби противника на чотирьох різних діапазонах", – розповів представник авіаційного управління адміністрації Державної прикордонної служби України Дмитро Петренко.

До 50 дронів передали ще 50 антен-підсилювачів сигналу і 20 тепловізорів, які допоможуть бійцям бачити ворога за будь-якої погоди й уночі. Загальна вартість техніки, яку передали прикордонникам, сягає 13 млн грн.

Фото: пресслужба "Сталевого фронту"

Раніше прикордонники вже отримували від "Сталевого фронту" засоби оптики, пікапи, буси й зимову форму. На цю мить загальна сума, яку Рінат Ахметов спрямував на допомогу військовим і цивільним українцям, становить 7,6 млрд грн.