ДТЕК повернув світло 170 тис. сімей Одеської області, які були без електроенергії внаслідок атак по енергетиці

У компанії зазначають, що ситуація в енергетиці залишається складною
Фото: ДТЕК Одеські електромережі / Facebook

Енергетики відновили електропостачання для 170 тис. сімей в Одеській області, домівки яких було знеструмлено внаслідок нічної атаки по енергетичних об'єктах. Про це йдеться в повідомленні ДТЕК Ріната Ахметова у Facebook.

"Уночі ворог атакував інфраструктуру Одещини. Унаслідок пошкодження енергетичного об'єкта "Укренерго" було знеструмлено 170 тис. клієнтів. Енергетики оперативно працювали всю ніч, щоб перезаживити лінії та подати напругу в домівки людей. Наразі 170 тис. мешканців Одещини зі світлом", – ідеться в ньому.

У компанії зазначають, що ситуація в енергетиці залишається складною. Уникнути масових вимкнень допомагає "зелена" генерація – сонце й вітер.

"Ми докладаємо максимум зусиль, щоб уникнути обмежень. Найкраща підтримка для енергетиків – споживати електроенергію розумно. Закликаємо споживачів не користуватися енергоємними приладами одночасно, а краще використовувати їх по черзі, за змоги перенести використання енергоємних приладів на нічний час, вимикати з розетки прилади, якими ви не користуєтеся", – підкреслили в ДТЕК.

Наголошують, що дотримання цих правил допоможе покращити ситуацію в енергосистемі й уникнути аварійних вимкнень.

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявляв, що під час останніх обстрілів окупанти знищили дві третини енергоблоків, які компанія відновила з минулої зими.

Контекст:

У ніч на 22 березня країна-агресор РФ завдала понад 15 повітряних ударів по об'єктах енергетики України. 24 березня в "Укренерго" зазначили, що у трьох українських регіонах ситуація в енергосистемі найскладніша, а саме в Одеській, Харківській і Дніпропетровській областях. 

25 березня внаслідок обстрілу Одеса частково знову залишилася без світла.

У ніч на 31 березня російські окупанти вчергове атакували південні регіони України, запустивши кілька хвиль ударних дронів типу Shahed-131/136. Під прицілом ворога, зокрема, знову була енергетична інфраструктура Одеської області.