Фіцо засудив атаку Росії на "Охматдит" – Шмигаль

Фіцо в розмові зі Шмигалем засудив атаку Росії на "Охматдит"
Фото: EPA

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо в розмові з премʼєр-міністром України Денисом Шмигалем засудив атаку РФ на дитячу лікарню "Охматдит". Про це очільник українського уряду повідомив 9 липня в Telegram.

За словами Шмигаля, він поінформував свого колегу про російську атаку на цивільну інфраструктуру і про руйнування "Охматдиту".

"Роберт Фіцо засудив цю атаку. Словаччина висловила готовність прийняти на лікування в супроводі батьків частину дітей, зокрема з онкологічними захворюваннями. Вдячні за цю підтримку. Дав відповідні доручення міністру охорони здоров'я", – зазначив премʼєр-міністр. 

Шмигаль і Фіцо також обговорили реалізацію домовленостей, яких досягнули під час консультацій у квітні. Домовилися провести третє спільне засідання урядів восени в Україні.

Контекст:

8 липня країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Під ударами були Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов'янськ і Краматорськ.

Як повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук, російські окупанти атакували Україну 38 ракетами різного типу. 30 із них удалося збити. За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 9 липня, протягом доби терористи завдали по території України шести ракетних ударів із застосуванням 51 ракети.

Значні пошкодження зафіксували у столиці, удару завдали, зокрема, по будівлі "Охматдиту". Також у Києві є влучання в житловий будинок у Шевченківському районі, один із під'їздів зруйновано. Частково зруйновано бізнес-центр у Солом'янському районі, житлову п'ятиповерхівку – в Голосіївському, медичний центр Adonis – у Дніпровському, економічний коледж – у Святошинському районі.

За останньою інформацією, унаслідок масованої ракетної атаки в Україні загинуло 38 людей, із них четверо дітей, 190 осіб дістали поранення. Дані й далі оновлюють.