Герой України Настенко: Україна наділа піксель на найближчі 30 років

Настенко: Ми настільки цією ситуацією шоковані, що, я думаю, ми безпеці й армії будемо приділяти велику увагу
Фото надав Олександр Настенко

Україна після перемоги активно будуватиме промисловість, створюватиме нову енергетику, відновлюватиме економіку, але насамперед ще довго займатиметься своєю безпекою, вважає український військовослужбовець, Герой України Олександр Настенко (Флінт). Про це він сказав в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону.

"Я думаю, що ми одержимо гарний розвиток. Думаю, грошей у світі багато... У нас неймовірна країна, у нас багато ресурсів. У нас розбита вся енергетика. Чудове поле для того, щоб будувати нову енергетику, поновну, малі ядерні реактори ставити на місці розбитих ТЕЦ брудних. Це чиста енергія", – сказав Настенко.

Він вважає, що на місці розбитих металургійних комбінатів створять нові.

"Тому що однаково руда у нас... Військово-промисловий комплекс нікуди не подінеться. Україна наділа піксель на найближчі 30 років. По-любому. Ми будемо йти у цьому напрямі, ми будемо думати про свою безпеку", – упевнений військовослужбовець.

Він навів як жартівливе порівняння ситуацію зі своїм сусідом, який створив у будинку складне дороге опалення, підвів до кожної батареї окрему трубку, щоб кожна батарея могла гріти окремо від інших. Настенко припустив, що той "у дитинстві перемерз".

"Ми настільки цією ситуацією шоковані, що, я думаю, ми безпеці й армії будемо приділяти велику увагу. Я сподіваюся на це. Щоб такого більше не повторилося, щоб наші діти не зіткнулися з тими ситуаціями, у які ми потрапили", – наголосив Настенко.

Контекст:

Настенко народився 1971 року в Каїрі в сім'ї інженера (батько тоді працював у Єгипті), майже все життя прожив у Харкові. Закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут (спеціальність – "промислове та цивільне будівництво") та Харківський національний університет імені Василя Каразіна (спеціальність – "геологія"). Займався бізнесом.

Після повномасштабного вторгнення РФ 2022 року вступив до ЗСУ. Служить у 92-й окремій штурмовій бригаді імені кошового отамана Івана Сірка, командує групою ударних безпілотних літальних апаратів спецпідрозділу CODE 9.2.

Указом №107 від 24 лютого за "особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові" президент України Володимир Зеленський надав Настенку звання Героя України із врученням ордена "Золота Зірка".