Глава МВС України показав роботу на запорізькому напрямку аеророзвідників бригади "Спартан" "Гвардії наступу"

Клименко зазначив, що нацгвардійці влучають у люки ворожої техніки
Фото: МВС України / Telegram

За тиждень бійці Національної гвардії України знищили майже 80 одиниць бронетехніки російських окупантів. Про це 4 березня повідомив у Telegram міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Тільки минулого тижня гвардійці ліквідували 79 БТР, БМП і бойових броньованих машин, 64 автівки окупантів, 57 бліндажів з особовим складом ворога, 55 артилерійських систем, 19 танків, сім складів із боєкомплектом, дві ракетні системи залпового вогню", – написав він.

Міністр також показав відео роботи на запорізькому напрямку аеророзвідників бригади "Гвардії наступу" "Спартан", на якому зафіксовано скидання боєприпасів у невеликі отвори бліндажів і відчинені люки ворожої техніки.

"Готовність захищати Україну й боротися за свободу – завжди незмінна в бійців Національної гвардії України. Наші хлопці й дівчата готові знищити стільки окупантів і ворожої техніки, скільки потрібно для миру і спокою. [...] Нищимо ворога. Звільняємо Україну", – прокоментував ролик Клименко.

Контекст:

1 лютого 2023 року в Україні стартувала національна рекрутингова кампанія "Гвардія наступу". Міністерство внутрішніх справ у межах цього проєкту набирало бійців у вісім штурмових бригад – "Буревій", "Червона калина", "Кара-Даг", "Рубіж", "Спартан", "Азов", "Лють" і "Сталевий кордон". У квітні в МВС повідомили, що дев'ятою у "Гвардії наступу" стане бригада "Хартія". 2 лютого 2024 року Клименко повідомив про створення бригади "Помста".

Планують, що ці бригади посилять підрозділи сил оборони України і братимуть участь у звільненні окупованих Росією територій – включно із Кримом і Донбасом.