Голова Вовчанської МВА заявив, що фортифікації навколо міста було побудовано "не так щільно"

Начальник Вовчанської МВА припускає, що будівництво фортифікацій навколо міста було недостатньо щільним
Фото: EPA

Фортифікаційні споруди навколо Вовчанська, де російські окупаційні війська розвивають наступальні дії, були, але, можливо, недостатньої щільності. Про це 13 травня заявив начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі в ефірі "Радіо Свобода".

За його словами, фортифікаційні споруди будують і зараз, але через близькість міста до кордону з РФ, проводити такі роботи вкрай складно й небезпечно через постійні обстріли.

"Усе було побудовано. Але, можливо, не так щільно. Вовчанськ після деокупації півтора року перебуває під постійним обстрілом. І мінометів, і артилерії. Тому я ще раз повторюю: від Вовчанська до кордону чотири кілометри. Було вкрай важко будувати фортифікаційні споруди. Але ще раз наголошую: дякую всім будівельникам і військовим, які базувалися на цих об’єктах. І доклали максимум зусиль, щоб зробити фортифікаційні споруди", – уточнив Гамбарашвілі.

Контекст:

Уранці 10 травня країна-агресор Росія розпочала новий наступ у Харківській області, зокрема в напрямку Вовчанська.

Генштаб Збройних сил України повідомляв, що станом на 13 травня бої за місто тривають, однак російські окупаційні сили досягли певних тактичних успіхів.