Гуменюк про нічну атаку на Одеську область: Останнім часом ворог обирає тактику терору мирного населення

Гуменюк зазначила, що противник намагається максимально ускладнити роботу сил протиповітряної оборони України
Фото: Natalia Humeniuk / Facebook

Російські окупанти, атакуючи дронами Одеську область, обрали тактику терору мирного населення. Про це 11 березня заявила голова об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, який транслював канал "Рада".

За її словами, минулої ночі противник понад півтори години атакував регіон з акваторії Чорного моря, прокладаючи маршрути через промислові квартали й житлову забудову.

"Останнім часом ворог обирає тактику терору мирного населення. На жаль, на Одещині є влучання в інфраструктурний об'єкт, пошкоджено адміністративні будівлі, але поки що інформація про постраждалих не надходила. Пожежа оперативно ліквідована, у більшості випадків це було локальне ураження, яке не несе потужної загрози для інших людей", – наголосила Гуменюк.

За її словами, маршрути руху ворожих дронів свідчать, що противник намагається максимально ускладнити роботу сил протиповітряної оборони України.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками. За даними ПС ЗСУ станом на 31 грудня 2023 року, з початку широкомасштабного вторгнення країни-агресора РФ сили оборони знищили 3095 ударних БПЛА типу Shahed-136/131 із 3940, які окупанти випустили по Україні. Лише у грудні, за підрахунками ГУР, окупанти використали 770–780 таких ударних БПЛА.

29 грудня окупанти здійснили, за даними ПС ЗСУ, наймасованішу на цю мить атаку на Україну, використавши 158 засобів повітряного нападу: ракети різних типів і 36 ударних БПЛА. Наймасштабніша атака з використанням Shahed відбулася в ніч на 1 січня, сили оборони України збили 87 із 90 дронів-камікадзе.

З 1-го до 30 січня Росія випустила по містах України понад 330 ракет різних типів і приблизно 600 ударних безпілотників, заявив 30 січня президент України Володимир Зеленський. Після цього були нові атаки.