"Я не вважаю, що Харків зараз так захищений". Зеленський відповів, чи безпечно повертатися до міста

Зеленський прокоментував ситуацію із безпекою в Харкові
Фото: Володимир Зеленський / Facebook

Харків поки недостатньо захищений від російських обстрілів, щоб можна було радити жителям, які поїхали, туди повертатися. Про це заявив президент України Володимир Зеленський 1 березня на спільній пресконференції із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, її транслювали на Facebook-сторінці Зеленського.

"Щодо повернення харків'ян: розумієте, я не вважаю, що Харків зараз так захищений, щоб я міг порадити людям повертатися. Це вибір харків'ян. На сьогодні це так", – зазначив президент, відповідаючи на відповідне запитання.

Він наголосив, що коли захист міста буде достатнім, обов'язково будуть харків'янам сигнали від самого президента і від українських військових.

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області на початку повномасштабної війни – 24 лютого 2022 року, але обласний центр узяти не змогли.

Станом на 3 лютого 2023 року під окупацією залишалося 29 населених пунктів області, повідомляли в ОВА. У січні 2024 року ЗСУ повідомили, що окупантам вдалося увійти ще в один населений пункт – безлюдне село Крохмальне.

Окупанти й далі щодня обстрілюють населені пункти Харківської області й регулярно – місто Харків.