Кількість постраждалих через подвійний ракетний удар РФ по Одеському району зросла вдвічі. Фото

На пошкодженій АЗС в Одеському районі палає пожежа, зазначили сили оборони півдня України
Фото: Сили оборони півдня України / Telegram

Кількість постраждалих унаслідок російської атаки балістичними ракетами по Одеському району ввечері 10 квітня зросла до 14. Про це поінформували сили оборони півдня України в Telegram.

"За даними слідства, 10 квітня близько 18.20 збройні сили РФ завдали ракетних ударів по транспортно-логістичній інфраструктурі Одеської області. Унаслідок атаки загинуло четверо людей, серед яких 10-річна дівчинка, ще 14 отримали поранення, їх госпіталізовано", – розповіли в обласній прокуратурі у Facebook.

За словами голови ОВА Олега Кіпера, четверо постраждалих перебувають у тяжкому стані, п'ятеро – у стані середньої тяжкості та ще п'ять осіб мають легкі поранення.

"Серед постраждалих також чотирирічна дівчинка, у неї осколкове поранення спинки й контузія. Вона в лікарні під наглядом медиків", – написав Кіпер у Telegram.

Як зазначили українські військові, жертвами подвійного ракетного удару окупантів стали люди, які в машинах і пішки прямували наприкінці робочого дня додому.

"На пошкодженій АЗС досі палає пожежа, побиті крамниці, складські приміщення, адміністративні будівлі і приватні будинки", – резюмували сили оборони півдня України.

Контекст:

Протягом останніх днів окупанти посилили ракетні обстріли Одеської області. 9 квітня регіон увечері атакували щонайменше двічі.

Уранці 10 квітня окупанти також кілька разів били по Одеській області, влучивши в об'єкти критичної й транспортно-логістичної інфраструктури. Кіпер повідомляв про двох постраждалих працівників транспортного підприємства, "Укрзалізниця" у Facebook уточнила, що постраждали залізничники.

Окупанти ввечері 10 квітня, попередньо, вдарили по Одеському району балістичними "Іскандерами-М", проінформували в ОВА. Там зазначали, що внаслідок прильотів загинуло чотири особи, ще семеро дістали поранення (одна людина в тяжкому стані, їй ампутували нижні кінцівки).