Колишній російський військовий Ерік, який зараз воює в ЗСУ: У моєму розумінні, війна ще триватиме років зо два. Це я оцінюю, скільки ресурсів у російській армії. Але армія вже дуже втомилася

Військовий розповів про "м'ясні штурми" армії РФ
Фото: EPA

Колишній російський військовий Дмитро (позивний Ерік), який зараз воює на боці України, розповів в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону, на скільки ще вистачить ресурсів у країни-агресора РФ, щоб продовжувати війну в Україні.

"У моєму розумінні, це все ще триватиме років зо два. Це я оцінюю, скільки ресурсів у російської армії. Найголовніше – люди, їх дуже багато. Чому "м'ясні штурми" відбуваються? Припустимо, привезли на фронт 1 тис. людей. І ось поки 600 осіб на штурми йдуть без підготовки, інші 400 кмітливіших – хтось бепелеашник, хтось артилерист, – вони нормально, повноцінно готуються й лише потім приходять. Але поки вони готуються, там 600 людей ідуть "на м'ясо". Цих підготували, запустили за фахом, інша 1 тис. людей іде "на м'ясо", – сказав він.

Водночас Ерік наголосив, що українська армія вже дуже втомилася.

"Мені здається, що на два роки її ще вистачить, але вона втомилася дуже. Навіть ті, хто сидять на гарних посадах у штабах, утомилися", – сказав військовий.

Контекст:

Ерік народився в Бурятії. Був кадровим російським військовим. До повномасштабного вторгнення прослужив вісім років, звільнився в запас. Після повномасштабного вторгнення його мобілізували. За словами Еріка, він не підтримав війни проти України, тому почав проводити диверсії на російському боці, а згодом завдяки проєкту "Хочу жити" перейшов на бік України. Зараз воює у складі легіону "Свобода Росії".