"Не втомлюємося повторювати, що Україні потрібно більше ППО". Зеленський відреагував на ракетний удар окупантів по Києву

Зеленський наголосив, що російські ракети пошкодили будинки у звичайній міській забудові Києва
Фото: ДСНС України / Telegram

Президент України Володимир Зеленський після російської ракетної атаки на Київ 25 березня закликав партнерів посилити українську протиповітряну оборону. Про це глава Української держави написав у Telegram.

"Російські терористи завдали удару по столиці балістичними ракетами. На жаль, є пошкодження в будинках у звичайній міській забудові", – зазначив президент України.

Глава держави додав, що розбір завалів триває.

"Ми не втомлюємося повторювати, що Україні потрібно більше ППО. Це безпека для наших міст і збережені людські життя", – наголосив він.

Зеленський також подякував рятувальникам ДСНС, поліції, комунальникам, які ліквідовують наслідки російської атаки на Київ.

Контекст:

25 березня країна-агресор Росія атакувала Київ двома балістичними ракетами. Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що обидві збили.

До цього у столиці пролунали вибухи, у КМВА поінформували про роботу ППО. Уламки збитих ракет упали в Печерському, Солом'янському, Дарницькому, Голосіївському і Дніпровському районах. Пізніше інформації про падіння уламків у Дніпровському районі не підтвердили, повідомила Київська міська військова адміністрація.

Міністерство внутрішніх справ опублікувало кадри наслідків ракетної атаки на Київ. Російська ракета, зокрема, зруйнувала частину будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Бойчука в Печерському районі, повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України. За даними МКІП, повністю зруйновано спортивний зал, конгрес-хол і виставковий центр вишу.

Станом на 13.00 мер столиці Віталій Кличко повідомляв про сімох постраждалих, госпіталізовано двох із них.