"Окупанти 32 рази піднімали в небо бойову авіацію". Дрони ГУР МО України знищили у Криму два російські катери. Відео

За попередніми даними, уражено два швидкісні транспортно-десантні катери КС-701 "Тунец"
Скріншот: Головне управління розвідки МО України / Telegram

Спецпідрозділ Головного управління розвідки Міноборони України Group 13 у ніч проти 30 травня за допомогою українських ударних морських дронів MAGURA V5 укотре результативно атакував корабельно-катерний склад країни-агресора РФ у тимчасово окупованому Криму. Про це в Telegram повідомила пресслужба ГУР.

Вдала спецоперація стала можливою завдяки підтримці глобальної платформи United24, зазначили у відомстві.

"З метою знешкодження ударних морських дронів на підході до бухти Вузька російські окупанти у Криму 32 рази піднімали в небо бойову авіацію, зокрема літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 і гелікоптери Ка-27/29 і Мі-8. Також загарбники хаотично застосовували стрілецьку зброю і 30-мм гармати. Утім, нічого не завадило спецпризначенцям ГУР МО України успішно виконати бойове завдання: унаслідок удару було знищено два катери Росії – за попередніми даними, швидкісні транспортно-десантні КС-701 "Тунец", – ідеться в повідомленні.

У ГУР наголосили, що від початку 2024 року спецпідрозділ Group 13 за допомогою дронів MAGURA V5 уже знищив російський ракетний корабель "Ивановец", великий десантний корабель "Цезарь Куников", корвет "Сергей Котов" і швидкісний патрульний катер "Мангуст".

Контекст:

За даними Генштабу ЗСУ станом на 30 травня російські окупанти від початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року втратили в Україні 27 кораблів і катерів та один підводний човен.

Як повідомляло управління стратегічних комунікацій ЗСУ, до повномасштабного вторгнення Чорноморський флот РФ налічував 74 бойові кораблі. З них майже третину знищили або пошкодили сили оборони України.