Окупанти артилерією та авіабомбами атакували два райони Донецької області, зруйнували цілий під'їзд п'ятиповерхівки. Фото

На Очеретине окупанти скинули КАБ-500, поціливши у п'ятиповерхівку, зазначили в Донецькій ОВА
Фото: Вадим Філашкін / Facebook

Російські окупаційні війська 13 квітня атакували Покровський і Волноваський райони Донецької області, загинуло троє людей, ще четверо дістали поранення. Про це повідомляють у Facebook прокуратури регіону.

"13 квітня 2024 року окупаційна армія РФ завдала авіаударів по селах Нетайлове і Новоселидівка Покровського району. Снаряди поцілили по житловій забудові, – ідеться в повідомленні. – У результаті обстрілу в одному із приватних будинків отримали тілесні ушкодження, несумісні з життям, 60-річні чоловік із дружиною. Окрім того, від важких поранень загинула жінка 66 років".

Як зазначили у прокуратурі, під російським обстрілом опинилося і селище Очеретине, де зруйновано цілий під'їзд багатоквартирного будинку.

Голова Донецької ОВА уточнив у Facebook, що на Очеретине окупанти скинули кориговану авіабомбу КАБ-500, поціливши у п'ятиповерхівку.

"Рятувальникам удалося деблокувати 43-річну мешканку – лікарі діагностували у неї забій передпліччя, – розповіли у прокуратурі. – Також на подвір'ї приватного будинку зазнала травми 90-річна жителька – її доставлено до медичного закладу. Остаточна кількість постраждалих установлюється".

У Донецькій ОВА додали, що під завалами можуть перебувати ще люди, проте пошукова операція поки неможлива через ситуацію з безпекою.

Окрім того, окупанти, ймовірно, з артилерії, атакували Красногорівку і Богоявленку Волноваського району, проінформували в Донецькій обласній прокуратурі.

"Унаслідок влучання засобів ураження по населених пунктах дістали мінно-вибухову, черепно-мозкову травми та осколкові поранення 73-річна пенсіонерка, яка знаходилася в автомобілі, та 57-річний чоловік, який рухався вулицею на мотоциклі. У населених пунктах пошкоджено житлові будинки й господарські споруди", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного і південного напрямків. У квітні сили оборони вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частини Херсонської, Миколаївської і Харківської областей.

На території Донецької області від перших днів повномасштабної війни не припиняються бої.

Російські загарбники щоденно обстрілюють Донецьку область.