Окупанти вдарили ракетою по Новомосковську. Лисак повідомив про двох поранених дітей. Відео

У Новомосковську вдень 12 червня пролунав вибух, відомо про двох постраждалих дітей і пожежу
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

Удень 13 червня Новомосковськ Дніпропетровської області зазнав ракетної атаки російських окупантів, повідомив у Telegram голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

"Росіяни атакували Новомосковськ. На зараз відомо про двох постраждалих дітей. У трирічної малої вибухова травма, садна і подряпини. Вона в лікарні у стані середньої тяжкості", – написав Лисак.

За його даними, ще в однієї дівчинки 12 років гостра реакція на стрес, приходити до тями вона буде вдома.

Унаслідок прильоту виникла пожежа, пошкоджено дев'ять житлових будинків, додали в ОВА.

Відео вибуху в Новомосковську опублікував Telegram-канал "Дніпро Оперативний". У момент вибуху годинник онлайн-камери показує час 12.40.52.

За 15–20 хвилин після прильоту місцеві пабліки написали про повторний вибух. Повітряне командування "Схід" повідомило у Facebook, що приблизно о 13.00 над територією Дніпропетровської області збили російський дрон-розвідник.

Повітряна тривога в області, згідно з даними сервісу alerts.in.ua, тривала із 12.37 до 13.58.

Контекст:

Російські окупанти обстрілюють Дніпропетровську область із різних видів озброєння від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. Зокрема атак зазнає Новомосковськ.

Країна-агресор Росія розглядає Дніпропетровську область як одну з основних мішеней для терористичних атак, заявив у лютому 2024 року президент України Володимир Зеленський.