"Підказав" рашистам позиції ЗСУ на Донеччині". СБУ повідомила про підозру митрополита Святогірської лаври УПЦ МП

За даними СБУ, збройну агресію Росії затриманий називав "громадянським конфліктом"
Фото: Служба безпеки України / Telegram

Служба безпеки України задокументувала підривну діяльність настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія. Про це 24 квітня в Telegram поінформувала пресслужба СБУ.

"СБУ повідомила про підозру митрополита Святогірської лаври, який "підказав" рашистам позиції ЗСУ на Донеччині. За даними слідства, клірик "здав" окупантам розташування блокпостів сил оборони у Краматорському районі на Донеччині. Це відбулося під час його літургії. Тоді вікарій під відеозапис назвав прихожанам адреси блокпостів українських військ. Згодом це відео опублікували на сайті Лаври й у місцевій групі Telegram-каналу. Таким чином, клірик намагався завуальовано "злити" агресору місця дислокації українських блокпостів у фронтовому районі", – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, митрополит ще до початку повномасштабного вторгнення РФ висловлював прокремлівські наративи щодо війни в Україні. Про це свідчать неодноразові інтерв'ю священника, у яких він називав збройну агресію Росії "громадянським конфліктом".

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили митрополита про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості). Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.