"Посилена охорона, однак, не вберегла". У ГУР МО повідомили про замах у РФ на ексмера-колаборанта Куп'янська, він – у критичному стані

Мацегора добровільно погодився на повну співпрацю з російськими загарбниками, зазначили в ГУР МО
Скріншот: Куп'янська міська рада / Facebook

У країні-агресорі РФ вчинили замах на колишнього мера-колаборанта Куп'янська Харківської області Геннадія Мацегору, він – у критичному стані. Про це 8 червня проінформувало ГУР Міноборони у Facebook.

"7 червня 2024 року в місті Старий Оскол на Росії здійснено замах на зрадника України Геннадія Мацегору, який обіймав посаду міського голови Куп'янська Харківської області від [забороненої нині] партії ОПЗЖ, – ідеться в повідомленні. – Стан зрадника українського народу – критичний".

У ГУР зазначили, що Мацегора добровільно погодився на повну співпрацю з російськими загарбниками.

Зокрема, у червні 2022 року він підписав так званий протокол створення окупаційної Харківської адміністрації і публічно про це оголосив.

"Після звільнення Куп'янська втік із росіянами в Бєлгородську область, де московські господарі приставили до Мацегори посилену охорону, яка, однак, не вберегла мера-колаборанта", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Куп'янськ – перше місто Харківської області, яке росіяни окупували з початку повномасштабного вторгнення. 28 лютого 2022 року обраний мер Куп'янська Мацегора перейшов на бік ворога і "здав" місто військам РФ.

Стосовно Мацегори відкрили кримінальне провадження за статтею про державну зраду. У середині квітня з'явилася інформація, що Мацегора втік у Росію разом із сім'єю.

10–18 вересня під час контрнаступу Збройні сили України звільнили Куп'янськ.