Повітряні сили ЗСУ показали удар по пункту управління, який окупанти розмістили на судні. Відео

Росіяни втратили командний пункт на судні внаслідок точного удару української авіації
Скріншот: Командувач Повітряних Сил ЗС України / Telegram

Повітряні сили Збройних сил України уразили пункт управління окупантів. Про це 11 березня в Telegram заявив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, опублікувавши відео бойової роботи.

"Дякую льотчикам за успішну бойову роботу по ворожому пункту управління!" – написав Олещук.

На кадрах видно удар по рубці самохідної баржі, де армія РФ, за даними командувача ПС ЗСУ, обладнала командний пункт.

У повідомленні не уточнюють, у якому районі бойових дій було знищено КП окупантів і якого рівня з'єднання військ звідти здійснювали управління.

10 березня в офіційному Telegram-каналі командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука змінилися фото й назва. Раніше назвою каналу було його ім'я, і там було фото Олещука, а тепер його підписано як "Командувач Повітряних сил ЗС України", а на фото – герб ПС ЗСУ.

Це відбулося на тлі чуток про ймовірну відставку Олещука, і низка ЗМІ сприйняла це як свідчення, що канал уже змінив власника. Проте речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, що Олещук "просто так захотів".

У пості з подякою льотчикам за ураження командного пункту РФ прізвища Олещука також немає.

Контекст:

Загальні втрати російських окупантів, за даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 11 березня: приблизно 424 980 військових (+920 за останню добу), 12 874 бойові броньовані машини (+24), 6739 танків (+8), 10 499 артсистем (+33), 1016 РСЗВ (+1), 711 засобів ППО (+2), 347 літаків, 325 вертольотів і тисячі одиниць іншої техніки.

За прогнозом міноборони Великобританії, з такими темпами ліквідації окупантів їхні загальні втрати в живій силі до кінця 2024 року   становитимуть 500 тис. військовослужбовців. Водночас, за даними президента України Володимира Зеленського, загальні втрати росіян в Україні сягнули 500 тис. військовослужбовців уже до 25 лютого 2024 року.