Прикордонники ДПСУ знищили російський "Ураган", який обстрілював Харківську область. Відео

Російську систему "Ураган" військовослужбовці ДПСУ вразили за допомогою дрона під час повернення на базу
Фото: mil.ru (ілюстративне)

Українські прикордонники знищили реактивну систему залпового вогню "Ураган", яка обстрілювала Харківську область. Про це повідомила 8 квітня в Telegram Державна прикордонна служба України, опублікувавши відео бойової роботи.

"Розрахунок ворожої РСЗВ повертався в пункт постійної дислокації. У цей момент оператор FPV-дрона бригади "Гвардії наступу" "Сталевий кордон" уразив бойову машину", – ідеться в повідомленні.

На кадрах видно, що дрон супроводжував "Ураган", рухаючись за кілька десятків метрів над машиною вздовж дороги, після чого, зачекавши, щоб РСЗВ розминулася на дорозі із цивільним автомобілем, спікірував й уразив російську військову техніку.

Контекст:

Загальні втрати російських окупантів, за даними Генштабу ЗСУ, станом на ранок 8 квітня: приблизно 448 400 військових (+890 за останню добу), 13 575 бойових броньованих машин (+24), 7087 танків (+13), 11 356 артсистем (+40), 1039 РСЗВ (+3), 751 засіб ППО (+2), 347 літаків, 325 вертольотів і тисячі одиниць іншої техніки.

За прогнозом міноборони Великобританії, з такими темпами ліквідації окупантів їхні загальні втрати в живій силі до кінця 2024 року сягнуть 500 тис. військовослужбовців. Водночас, за даними президента України Володимира Зеленського, загальні втрати росіян в Україні сягнули до 500 тис. військовослужбовців уже до 25 лютого 2024 року.