Протягом доби ДТЕК повернув світло 17 тис. сімей, чиї домівки було знеструмлено через бойові дії

Енергетики майже цілодобово працюють, щоб оперативно усувати наслідки атак і повертати людям світло, підкреслили в компанії
Фото: ДТЕК Донецькі електромережі / Facebook

Протягом доби енергетики компанії ДТЕК відновили електропостачання для понад 17 тис. сімей у Донецькій та Дніпропетровській областях, домівки яких було знеструмлено внаслідок атак по енергетичних об'єктах. Про це йдеться в повідомленнях ДТЕК.

Через бойові дії, які й далі тривають, у Донецькій області зберігається дуже важка ситуація, зазначили в компанії, постійні обстріли, зокрема, руйнують енергетичну інфраструктуру.

Попри бойові дії, за останню добу енергетики змогли з дозволу військових потрапити в низку об'єктів, які було пошкоджено, і відремонтувати їх. Знову зі світлом оселі 15 тис. сімей регіону.

Також окупанти й далі атакують енергооб'єкти Дніпропетровської області, там протягом доби ремонтні бригади ДТЕК повернули світло у 2,3 тис. домівок, які були знеструмлені через ворожі обстріли.

Енергетики майже цілодобово працюють, щоб оперативно усувати наслідки атак і повертати людям світло, підкреслили в компанії.

Протягом трьох місяці 2024 року енергетики ДТЕК Ріната Ахметова повернули світло майже 1,9 млн сімей, які були без електроенергії через ворожі обстріли.

Контекст:

22-го і 29 березня Росія завдала масованих ударів ракетами і дронами по енергетичних об'єктах України. Унаслідок суттєвого пошкодження об'єктів ДТЕК Ріната Ахметова, іншої генерації та мережевого обладнання в низці областей виникли проблеми з електропостачанням.

Унаслідок останніх атак на енергетичну систему найбільших руйнувань зазнали теплова та гідрогенерація.