Протягом тижня ДТЕК заживив оселі 89 тис. сімей, що були без світла через атаки росіян

21 червня в компанії повідомили, що співробітники "ДТЕК Донецькі електромережі" потрапили під обстріл під час ремонту обладнання
Фото: depositphotos.com

Із 17-го до 23 червня енергетики ДТЕК повністю або частково відновили електропостачання 74 населених пунктів і повернули електрику в оселі понад 89 тис. сімей Донецької, Київської й Дніпропетровської областей, що були знеструмлені через ворожі обстріли. Про це йдеться в повідомленні ДТЕК Ріната Ахметова. 

Зокрема, за тиждень енергетикам вдалося повернути світло понад 59 тис. сімей у Донецькій області, що були знеструмлені через постійні ворожі обстріли, ракетні атаки й авіаудари.

Ще для майже 19 тис. сімей відновили електропостачання в Київській області. Там 20 червня під час ракетної атаки було пошкоджено електромережі Броварського району.

Дніпропетровська область також постійно зазнає ворожих атак, особливо південь області, наближений до зони бойових дій, підкреслили в ДТЕК. За тиждень в області вдалося відновити світло в домівках понад 11 тис. сімей.

Контекст:

21 червня в компанії повідомили, що співробітники "ДТЕК Донецькі електромережі" потрапили під обстріл під час ремонту обладнання. Бригада виконувала відновлювальні роботи на повітряній лінії, пошкодженій через ворожу атаку напередодні. Один з енергетиків дістав осколкові поранення попри засоби захисту – частина осколків застрягла в бронежилеті.