Ракетний удар по Миколаєву. Кількість постраждалих зросла до шести осіб, ворог атакував промислове підприємство

На місці прильоту виникли незначні загоряння, які оперативно ліквідовані підрозділами ДСНС
Фото: ДСНС України / Telegram

Кількість постраждалих унаслідок ракетного удару російських окупантів по Миколаєву вдень 21 березня зросла до шести осіб. Про це в Telegram повідомив голова ОВА Віталій Кім.

"Наразі шість постраждалих, одній людині допомога надана амбулаторно", – зазначив Кім.

За інформацією ДСНС України, загарбники поцілили в промислове підприємство.

"На місці прильоту виникли незначні загоряння, які оперативно ліквідовані підрозділами ДСНС", – ідеться в повідомленні.

Раніше повідомляли про чотирьох постраждалих і одну загиблу жінку. За даними місцевої влади, для атаки на Миколаїв противник використав балістичну ракету.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками і регулярно завдають по території країни ракетних ударів. За даними ЗС ЗСУ станом на 31 грудня 2023 року, із початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ сили оборони знищили 3095 ударних БПЛА типу Shahed-136/131 із 3940, випущених окупантами по Україні. Лише у грудні, за підрахунками ГУР, окупанти використали 770–780 таких ударних БПЛА.

29 грудня окупанти здійснили, за даними ПС ЗСУ, наймасованішу на цей момент атаку на Україну, використавши 158 засобів повітряного нападу: ракети різних типів і 36 ударних БПЛА. Наймасштабніша атака з використанням Shahed сталася в ніч проти 1 січня, сили оборони України збили 87 із 90 дронів-камікадзе.

19 березня президент України Володимир Зеленський повідомив, що з початку місяця окупанти випустили по Україні 130 ракет, понад 320 дронів Shahed і близько 900 керованих авіабомб.