Ракетний удар РФ по Києву. Семеро загиблих, люди вручну розбирають завали на місці прильоту в дитячу лікарню "Охматдит". Відео, фото photo icon

Відомо вже про 11 постраждалих
Фото: pravda.com.ua

Жертвами російської ракетної атаки на Київ 8 липня стало, за попередніми даними, семеро людей. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Про загиблих розповів начальник КМДА Сергій Попко.

Міський голова столиці Віталій Кличко повідомив про 11 постраждалих, восьмеро з них – у лікарні.

На місці влучання в Національну дитячу лікарню "Охматдит" триває розбір завалів. "Радіо Свобода" опублікувало відео, як люди допомагають шукати постраждалих на місці прильоту.

Фото пораненої дитини – пацієнта "Охматдит" – опублікувала радниця з питань комунікацій керівника Офісу президента України Дарія Зарівна.

Пізніше вона показала зображення, на якому маленькі пацієнти лікарні з крапельницями стоять на вулиці біля розбомбленої будівлі.

ДСНС також виклала фото наслідків масованої російської ракетної атаки на Київ.

Контекст:

Удень 8 липня країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Повітряні сили Збройних сил України повідомляли про загрозу для Києва, Черкас, Дніпра, Житомирської, Вінницької та Донецької областей. Жертви й руйнування вже підтверджено у столиці, а також у Кривому Розі Дніпропетровської області. За інформацією голови ради оборони міста Олександра Вілкула, загинуло 10 людей, понад 30 осіб дістали поранення.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що окупанти застосували понад 40 ракет різних типів. Він поінформував, що під удар також потрапили Дніпро, Слов'янськ і Краматорськ Донецької області.