Сапронов: Незважаючи на горе та руйнування, "ватники" у Харкові залишилися

Сапронов: Незрозуміло, яке горе ще має статися у Харкові, щоб завербовані за копійки перестали здавати наші позиції
Фото: Sapronov Yuri / Facebook

У Харкові є ще люди, які підтримують Росію, є "сплячі" агенти і ДРГ ворога, вважає харківський бізнесмен, волонтер Юрій Сапронов. Про це він сказав в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман.

Під час інтерв'ю Бацман запитала про його відчуття: чи залишилися ще в Харкові "ватники".

"На жаль, залишилися. Яке горе, які руйнування у Харкові – треба побачити. Коли я буваю у Києві або у Львові, у мене є враження... Так і хочеться людям сказати: "Друзі, війна ж не в Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській і Херсонській областях. І в Києві війна, й у Львові… Тут скромніше, тут якось інакше". Ну гаразд. Як каже моя Ірина, комусь пощастило, комусь – ні", – сказав Сапронов.

На його думку, хоча зараз СБУ "працює дуже добре", спецслужбі треба було бути активнішою до початку повномасштабної війни.

Він нагадав, що 2014 року, після початку російської агресії на Донбасі, будівлю Харківської обладміністрації захоплювали й намагалися створити "Харківську народну республіку" зокрема люди, які приїхали з Бєлгородської області Росії.

"Важко хіба пройтися готелями, хто там реєструється? Купа орендованих квартир. Вони ж реєструвалися. Напевно, має бути якась база, картотека. Сплячих ДРГ, напевно, як і раніше, досить багато. Незрозуміло, яке горе ще має статися в Харкові, щоб завербовані за якісь копійки, кілька сотень або тисяч доларів, і сьогодні, умовно, [перестали] здавати наші позиції", – наголосив Сапронов.

На його думку, Україна програє інформаційну війну ще із 2014 року. Наводячи приклад, він зазначив, що у прикордонних районах російські канали транслюють безплатно, а українські – "за якоюсь передплатою". Сапронов вважає, що цю ситуацію "просрали" усі президенти України.