Сапронов: З активної фази війни світ для мене став чорно-білим. Я перейду на інший бік вулиці, коли побачу Ярославського G

Сапронов зазначив, що знайомий із Ярославським "років 30"
Фото: Sapronov Yuri / Facebook

В інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман харківський бізнесмен і волонтер Юрій Сапронов заявив, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року став інакше сприймати людей, зокрема харківського бізнесмена Олександра Ярославського.

"Для мене зараз світ після активної фази [війни] став якимсь абсолютно чорно-білим, і для мене байдуже, хто ким був до 24 лютого 2022 року, мені важливо, хто він є зараз, тому, умовно, з Олександром Ярославським я буду переходити на інший бік вулиці, якщо я бачитиму, хоча ми знайомі 30 років, і з багатьма іншими", – сказав Сапронов.

За словами бізнесмена, є й випадки "навпаки".

"Із людьми, які якось вони були "ніякі" – я бачу, що вони зараз роблять, я готовий стояти на площі, на якомусь Майдані", – наголосив він.

Контекст:

Олександр Ярославський – один із найбагатших українців. Журнал Forbes оцінює його статки у сумі $340 млн (19-те місце у першій двадцятці найбагатших українців 2022 року).

10 лютого 2022 року, за два тижні до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, після резонансної ДТП Ярославський покинув Україну. Улітку його пресслужба повідомляла, що він повернувся в Україну. За інформацією Forbes, в Україні він був "недовго".

Свого нинішнього місцеперебування бізнесмен не афішує.

У вересні 2023 року "Українська правда" писала, що Ярославський живе у Великобританії і його записано у королівстві як британського громадянина.

Ярославський обіцяв продати свою яхту Kaiser, щоб допомогти харків'янам, але не зробив цього.