СБУ повідомила про підозру заступника міністра оборони РФ. Він керує постачаннями "Іскандерів" і КАБ

Криворучко особисто координує постачання зброї окупантам
Фото: mil.ru

Служба безпеки України повідомила 27 травня, що зібрала доказову базу на заступника міністра оборони РФ Олексія Криворучка, який відповідає за забезпечення російських військ у війні проти України.

За даними слідства, він брав участь у плануванні, підготовці й здійсненні повномасштабного вторгнення РФ на територію України.

За його наказами до окупаційних угруповань надходять зброя й боєприпаси, які виробляють підприємства військово-промислового комплексу РФ. Зокрема встановлено, що Криворучко особисто координує постачання російському війську керованих авіабомб і балістичних ракет "Іскандер", які росіяни використовують для масованих ударів по цивільній інфраструктурі України.

На підставі зібраних доказів слідчі заочно повідомили Криворучка про підозру за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Контекст:

За даними Офісу генпрокурора України, від початку повномасштабного вторгнення РФ зафіксовано 132 780 злочинів агресії та воєнних злочинів. У магістральній справі щодо агресії РФ – 696 підозрюваних, серед яких російські міністри, депутати, військове командування, інші посадовці й кремлівські пропагандисти.