Сирський відреагував на скандал у 59-й бригаді – заява Генштабу

Сирський відреагував на скандал у 59-й бригаді
Фото: Міністерство оборони України / Facebook

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доручив перевірити ситуацію в 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка та з'ясувати обставини нещодавніх втрат серед особового складу бригади. Про це 15 липня повідомила пресслужба Генштабу ЗСУ у Facebook.

14 липня захисниця "Азовсталі" Катерина Поліщук (Пташка) виклала допис у Facebook, де закликала президента Володимира Зеленського провести перевірку дій командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади Богдана Шевчука.

Парамедикиня розповіла, що понад рік перебувала в зоні ведення бойових дій пліч-о-пліч із 59-ю ОМПБр імені Якова Гандзюка. За словами Пташки, проблеми у військовому формуванні почалися з призначенням на посаду командира бригади Богдана Шевчука у квітні 2024 року.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський наказав скерувати в зону відповідальності 59-ї ОМПБр комплексну робочу групу, щоб з′ясувати обставини нещодавніх втрат серед військових.

"Із метою перевірки ситуації в 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка та з'ясування обставин нещодавніх втрат серед особового складу головнокомандувачем ЗС України прийнято рішення щодо виїзду в зону відповідальності з'єднання комплексної робочої групи на чолі з начальником Військової служби правопорядку ЗС України", – ідеться в дописі Генштабу ЗСУ.