"Стан покращується". Тяжкопоранена окупантами чотирирічна дівчинка із Чернігова пройшла курс реабілітації від Фонду Ріната Ахметова

Під час обстрілу автомобіля вижити вдалося лише Вероніці та її матері
Фото надала команда Фонду Ріната Ахметова

Тяжкопоранена чотирирічна Вероніка із Чернігова пройшла курс реабілітації від Фонду Ріната Ахметова. Про це інтернет-виданню "ГОРДОН" повідомила команда Фонду.

У березні 2022 року Вероніка зі своєю сім'єю евакуювалася машиною з обстрілюваного російськими окупантами міста, але потрапила під обстріл, вижити після якого вдалося тільки їй і її матері.

"У тілі дівчинки досі залишаються уламки снарядів. Нещодавно дитина пройшла курс фізичної та психологічної реабілітації, забезпечений Фондом Ріната Ахметова, – розповіли у Фонді. – Процедури, спокій і чисте повітря допомагають дівчинці повертатися до активного життя".

Мама Вероніки розповіла, що всі процедури, які її дочка проходить у санаторії, допомагають її організму.

"Стан Вероніки покращується. Ми дуже вдячні Фонду Ріната Ахметова за те, що дітки, що отримали поранення, можуть пройти реабілітацію", – сказала вона.

Жінка зізналася, що їй важко говорити про пережите під час обстрілу. Вона додала, що робота з психологом допомагає її дочці почуватися краще.

"У санаторії Вероніка відвідує соляну кімнату, фітобар – киснева пінка їй дуже подобається. Ще тут є ванни із заспокійливими травами, є ЛФК. Також їй дуже до вподоби масаж. Я бачу, що дитина стає активнішою і заспокоюється", – сказала мати дівчинки.

Контекст:

У межах програми "Рінат Ахметов – Дітям. Лікування та реабілітація поранених дітей" Фонд надає допомогу дітям, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів житлових районів. Якщо вам чи тим, кого ви знаєте, потрібна допомога, пишіть у месенджер Фонду або телефонуйте на безплатну гарячу лінію 0 800 509 001 (працює з понеділка до п'ятниці).