Тарнавський спростував російський фейк про великі втрати ЗСУ після удару РФ по Селидовому

Тарнавський заявив, що окупанти фейками намагаються відвернути увагу від своїх колосальних втрат
Фото: president.gov.ua

Російські пропагандисти запустили дезінформаційну кампанію про нібито втрати сил оборони України під Селидовим у Донецькій області. Про це 13 лютого в Telegram заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" Олександр Тарнавський.

Командувач заявив, що розгін фейку про нібито втрати ЗСУ під Селидовим – це інформаційно-психологічна спецоперація окупантів. Він закликав довіряти лише офіційним джерелам інформації.

"Противник відволікає увагу від своїх щоденних колосальних втрат на таврійському напрямку. Вони лише за добу 12 лютого склали 645 осіб, а за попередній тиждень (із 5-го до 11 лютого) – 2947 осіб", – наголосив Тарнавський.

Він зазначив, що приблизно о 10.40 13 лютого російські війська дійсно вдарили з РСЗВ "Ураган" по Цукуриному Покровського району, але до втрат цей обстріл не призвів.

"Щодо обстрілів московитами Покровського району Донецької області. Співробітники ДСНС обстежили місцевість і встановили, що внаслідок обстрілу пошкоджено два багатоквартирні двоповерхові житлові будинки й легковий автомобіль. Постраждалих і загиблих немає", – підсумував командувач.

Контекст:

Втрати російських окупантів, за даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 13 лютого: 981 РСЗВ, 667 засобів ППО (+1), приблизно 397 080 військових убитими (+1090 за останню добу), 12 004 бойові броньовані машини (+27), 6424 танки (+8), 9500 артсистем (+19), 332 літаки, 325 вертольотів і тисячі одиниць іншої техніки. Водночас у ЗСУ зазначили, що втрати окупантів можуть бути значно вищими за офіційні цифри.

За прогнозом міноборони Великобританії, із такими темпами ліквідації окупантів їхні загальні втрати в живій силі до кінця 2024 року становитимуть 500 тис. убитих військовослужбовців.