"Це значно полегшить ситуацію для нас". Буданов заявив, що протягом найближчого місяця партнери передадуть Україні нові артсистеми та боєприпаси

Буданов запевнив, що ситуація з боєприпасами протягом місяця для України покращиться
Фото: gur.gov.ua

Артилерійські системи і боєприпаси є пріоритетом для України, і партнери збільшать їх постачання протягом місяця, заявив глава ГУР Міноборони України Кирило Буданов. Коментар розвідника публікує у Telegram канал "Ми – Україна".

"Головнокомандувач [ЗСУ генерал Олександр] Сирський зробив ґрунтовну доповідь [на засіданні контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн"], де були визначені основні пріоритети. Зрозуміло, що артилерійські системи та боєприпаси – це пріоритет номер один. І партнери з різних країн озвучили, скільки і яка країна в який проміжок часу впродовж місяця зможе передати. Це значно полегшить ситуацію для нас", – зазначив Буданов.

Контекст:

Євросоюз розраховує до кінця цього року доправити Україні 1 млн 155 тис. боєприпасів, повідомив 7 лютого глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Міністр оборони України Рустем Умєров 14 лютого за підсумками 19-го засідання "Рамштайн" заявив, що "артилерійські системи і снаряди – на порядку денному. Зокрема, спільне виробництво. Працюємо над цим, уже є результати".