Центр протидії дезінформації спростував повідомлення про відставку Сирського

Дані РФ про звільнення Сирського не відповідають дійсності
Фото: СИРСЬКИЙ / Telegram

3 травня в соцмережах поширили інформацію про "відставку" головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, вона не відповідає дійсності. Про це повідомив Центр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки і оборони (РНБО) України.

ЦПД опублікував скріншот такого повідомлення, у ньому стверджують, що Сирський надіслав відповідний рапорт президенту України Володимирові Зеленському спеціальною поштою Генерального штабу ЗСУ.

"Центр перевірив цю інформацію. Вона не відповідає дійсності", – написали в релізі.

Центр стратегічних комунікацій при Мінкульті додав, що "розганяє" таку інформацію анонімний акаунт, який зазвичай поширює російські наративи про Україну.

У ЦПД вважають, що в поширенні таких фейків зацікавлені в РФ, щоб дестабілізувати ситуацію серед українських військових і посіяти паніку серед населення. У центрі закликали довіряти лише перевіреним джерелам інформації.

Контекст:

8 лютого президент України Володимир Зеленський призначив Сирського головнокомандувачем Збройних сил України. Що відомо про Сирського, які завдання перед ним ставлять і чим займатиметься колишній головнокомандувач надалі – читайте в матеріалі "ГОРДОН".