У харківському метро через обстріли почала протікати стеля на одній зі станцій

У метро кажуть, що протікання незначне й не загрожує підтопленням станції
Фото: mirmetro.net (архів)

На станції метро "Спортивна" в Харкові почала протікати стеля. Про це повідомила 13 лютого пресслужба Харківського метрополітену.

"Через постійні ракетні обстріли Харкова в місті відбуваються зсуви ґрунту, а у зв'язку з тим, що в безпосередній близькості до станції метро "Спортивна" були неодноразові чисельні ракетні влучання, відбулося незначне протікання зі стелі станції", – ідеться в повідомленні.

Співробітники метрополітену почали усувати протікання минулого тижня й продовжують роботи. Ремонтом займаються лише вночі, коли в метро немає пасажирів.

"Протікання не несе загрози підтоплення станції та безпеці перевезень пасажирів", – наголосили у пресслужбі.

У метро також нагадали, що центральний міжстанційний пішохідний перехід зі станції "Спортивна" на станцію "Метробудівників" зараз закрито через ремонт. Перейти між станціями можна через бічний пішохідний перехід.

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області на початку повномасштабної війни – 24 лютого 2022 року, але обласний центр узяти не змогли.

Окупанти й далі щодня обстрілюють населені пункти Харківської області й регулярно – місто Харків. Збитки, завдані окупантами Харкову, становлять $10 млрд, заявив 30 січня мер Ігор Терехов.