У Полтавській області помер один із постраждалих унаслідок російського обстрілу минулого тижня – ОВА

Постраждалий помер у лікарні
Фото: ДСНС України / Facebook

Помер чоловік, який минулого тижня постраждав під час обстрілу російськими окупантами Миргородського району Полтавської області. Про це 17 червня повідомив у Telegram начальник обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

"На жаль, у лікарні помер цивільний чоловік, який отримав поранення внаслідок ворожої атаки минулого тижня. [...] Нагадую, минулого тижня росіяни атакували Миргородський район. Поранення отримав чоловік, лікарям довелося ампутувати йому руку. Також було пошкоджено близько десятка приватних будівель", – написав він.

Пронін також закликав населення реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Про поранення чоловіка внаслідок російського обстрілу Миргородського району Полтавська обладміністрація повідомляла 10 червня.

Контекст:

24 лютого 2022 року розпочалося повномасштабне вторгнення російської армії в Україну. У Полтавську область окупанти не заходили, але бої точилися в сусідніх регіонах. Також по території Полтавської області росіяни неодноразово завдавали ударів дронами й ракетами. Зокрема, обстріл був 17 червня 2024 року, влада повідомила про дев'ятьох поранених.

Найчастіше російські ракети й дрони летять у бік Миргорода.