У Запорізькому ТЦК і СП заявили, що не потребують "посилень" військовослужбовцями з інших областей

У Запорізькому ТЦК спростували інформацію про прибуття військовослужбовців з інших областей
Фото: Запорізький обласний ТЦК та СП / Facebook

У Запорізькому обласному центрі комплектування та соцпідтримки спростували інформацію про те, що 18 травня до них мають прибути військовослужбовці з ТЦК інших областей. Про це 17 травня повідомив Запорізький ОТЦК та СП у Facebook.

У ТЦК зазначили, що "новина" про прибуття військовослужбовців з інших областей на "посилення", яку почали активно поширювати в соцмережах, є ворожим фейком.

"Джерело – російські пропагандистськи ресурси, які намагаються розігнати чергову брехню в рамках своєї інформаційно-психологічної операції з метою дискредитації системи територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і Збройних сил України в цілому", – ідеться в повідомленні.

У ТЦК запевнили, що жодних "посилень" особовим складом з інших терцентрів комплектування у Дніпропетровській, Запорізькій та інших областях у районі відповідальності не планують, адже "потреби у цьому немає".

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Востаннє Рада продовжила воєнний стан 8 травня 2024 року – до 11 серпня.

У квітні в Україні ухвалили оновлений закон про мобілізацію, він набуде чинності 18 травня. Окрім того, Зеленський 2 квітня підписав закон про зниження граничного призовного віку в українську армію із 27 до 25 років. Він набув чинності 4 квітня.