Унаслідок ракетного удару по Чернігову загинуло 11 людей, понад 50 поранено

За словами Зеленського, у Чернігові під завалами залишаються люди
Фото: ДСНС України / Telegram

Кількість жертв ракетного удару по Чернігову 17 квітня зросла до 10. Про це в Telegram повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Триває рятувальна операція після російського ракетного удару. Люди під завалами. Станом на цей час відомо про 20 постраждалих і 10 загиблих. На жаль, кількість загиблих може зрости. І цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО і якби рішучість світу у протидії російському терору теж була достатньою", – зазначив глава держави.

Оновлення 12.22. Заступник глави Офісу президента України Олексій Кулеба приблизно о 12.00 повідомив, що внаслідок удару зруйновано восьмиповерхову будівлю, а також пошкоджено чотири багатоповерхові будинки, лікарню, будівлю ВЗО й десятки автомобілів. Кількість загиблих, за його словами, зросла до 11, постраждалих на цей момент понад 50, зокрема троє дітей.

Контекст:

Уранці 17 квітня російські окупанти випустили три ракети по густонаселеному району Чернігова.

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако повідомляв, що внаслідок влучання у восьмиповерхову будівлю соціальної інфраструктури й перехрестя двох людних вулиць загинуло щонайменше четверо осіб.