Унаслідок удару російського дрона по Харкову пошкоджено житлові багатоповерхівки, горіли машини та гаражі. Фото

Вибух у Харкові стався одразу після опівночі
Фото: Суспільне Харків / Facebook

Унаслідок атаки російського безпілотника в ніч на 2 березня у Харкові пошкоджено житлові будинки, гаражі й автомобілі. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його даними, вибух від безпілотника Shahed стався одразу після опівночі.

"Унаслідок обстрілу пошкоджені скління вікон і балконів, п'ять гаражів, 17 автомобілів, горіли три авто. Постраждалих і загиблих не виявили, три людини звернулися з гострою реакцією на стрес", – написав Синєгубов.

Один із місцевих жителів розповів "Суспільному" подробиці атаки російського БПЛА.

"Почув, наче мотоцикл гуде, набирав швидкість, усе більше й більше. Зрозуміло, що вже влучання. Спершу здавалося, що в будинок. Воно сиплеться все, вікна, шифер летить. Потім вибіг, дивлюся – чотири машини горять. Одразу от вирва. Це 15–20 метрів [від будинку]", – каже чоловік.

"Суспільне" також публікувало фоторепортаж із місця прильоту.

Контекст:

За даними карти повітряних тривог, у Харкові з 22.43 було оголошено повітряну тривогу. Про те, що в Харкові сталися вибухи, Синєгубов повідомив приблизно о 2.30. Він розповів, що постраждалих не виявлено, на місці вже горіли машини.

Цієї самої ночі внаслідок атаки безпілотника у Великому Бурлуку Харківської області загинув 76-річний чоловік.

1 березня після поїздки до Харкова президент України Володимир Зеленський заявив, що в місті недосить ППО, щоб рекомендувати жителям повертатися додому. "Я не вважаю, що Харків зараз так захищений, щоб я міг порадити людям повертатися. Це вибір харків'ян. На сьогодні це так", – зазначив президент.