Уночі ППО збила над Україною 37 дронів Shahed у восьми областях – Повітряні сили ЗСУ

Українські мисливці за Shahed 19 травня збили всі дрони, які окупанти запустили вночі
Фото: Сили оборони півдня України / Telegram

Російські окупанти минулої ночі атакували Україну ударними дронами. Про це 19 травня в Telegram повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Командувач уточнив, що окупанти атакували Україну 37 ударними безпілотниками з районів Приморсько-Ахтарська (РФ) й Курська (РФ).

Він додав, що повітряну атаку РФ відбивали зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, мобільні вогневі групи сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби.

"У результаті протиповітряного бою всі 37 Shahed збито у Київській, Одеській, Миколаївській, Сумській, Вінницькій, Житомирській, Черкаській і Херсонській областях", – підсумував Олещук.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками і регулярно завдають по території країни ракетних ударів. Наймасштабнішу у 2024 році атаку окупанти організували 22 березня. Сили оборони України знищили 92 повітряні цілі окупантів зі 151, зокрема 35 крилатих ракет, дві авіаційні ракети і 55 дронів Shahed.

3 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що від початку року до 3 квітня, за його даними, Росія випустила по Україні майже 1 тис. ракет, приблизно 2,8 тис. Shahed і майже 7 тис. керованих авіабомб. У квітні окупанти випустили по території України понад 300 ракет, майже 300 Shahed і більше ніж 3200 керованих авіабомб, повідомив Зеленський 2 травня. Відтоді були нові атаки.