"Виклики дуже серйозні". Зеленський на засіданні ставки доручив посилити роботу з партнерами для постачань ППО Україні

Зеленський на засіданні ставки заявив про необхідність активніше вести роботу з партнерами для постачань Україні зброї та боєприпасів
Фото: president.gov.ua

Україні потрібно більше озброєння й боєприпасів, головний пріоритет – посилення протиповітряної оборони. Про це президент України Володимир Зеленський 29 березня заявив у Telegram, підбиваючи підсумки засідання ставки верховного головнокомандувача.

Однією з головних тем під час засідання, за словами президента України, стали контракти на постачання зброї та боєприпасів на найближчий час і на перспективу.

"Виклики дуже серйозні. На перший план вийшла потреба в ППО. Через інтенсивність російських обстрілів необхідно швидше поповнювати запаси. Доручив посилити роботу з партнерами. Розраховуємо на їхню швидку реакцію", – наголосив Зеленський.

Він звернув увагу, що 29 березня відбулося перше засідання ставки, за скликання якого відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко.

Контекст:

Останніми тижнями російські окупанти активізували ракетні атаки на Україну із застосуванням балістичного озброєння. Зокрема, загарбники завдавали ударів по Києву, Миколаєву, Одесі, Харкову й інших містах, провели кілька атак на енергосистему України, останню на цей момент – 29 березня.

24 березня президент повідомив, що лише за тиждень окупанти випустили по Україні орієнтовно 190 ракет і майже 140 Shahed.

Наймасштабнішу 2024 року атаку росіяни організували 22 березня. Сили оборони України знищили 92 повітряні цілі окупантів зі 151, зокрема 35 крилатих ракет, дві авіаційні ракети й 55 дронів Shahed.

Зеленський у публічних виступах та інтерв'ю послідовно закликає Захід посилити систему ППО України, зокрема, зенітними ракетними комплексами Patriot.