Унаслідок обстрілу росіянами Харкова постраждав цивільний. Терехов розповів про його стан

За даними Терехова, постраждалий дістав поранення ніг
Фото: Ігор Терехов / Telegram

21 квітня російські окупанти завдали удару по Харкову, повідомив у Telegram мер міста Ігор Терехов.

"У Харкові було чутно вибух. Попередньо – на околиці міста. За інформацією, що потребує уточнення, є мінімум один постраждалий", – написав він.

Пізніше Терехов уточнив, що "інформація про пораненого підтвердилася – цивільний, стан середньої важкості, постраждали ноги від уламків".

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов уточнив, що поранення дістав 19-річний чоловік.

"На цю хвилину є інформація про одного пораненого – цивільний чоловік 19 років госпіталізований до медичної установи, медики надають усю необхідну допомогу. Профільні служби перевіряють місця влучань", – зазначив він.

Контекст:

Російські окупанти майже щодня обстрілюють Харків і область із різних видів озброєння. Зокрема, у ніч на 22 березня країна-агресор РФ завдала понад 15 повітряних ударів по об'єктах енергетики, унаслідок чого Харків був "фактично повністю без світла", зазначали в ОВА. 25 березня повідомляли, що енергопостачання відновили. Проте проблеми з подаванням електроенергії в Харкові залишилися.

Терехов зазначив в інтерв'ю виданню The Guardian, яке опублікували 17 квітня, що Росія змінила тактику, щоб спробувати знищити енергосистему Харкова й залякати населення, обстрілюючи житлові райони.