За два дні роботи застосунку "Резерв+" свої дані оновило приблизно 260 тис. українців – Міноборони

Загалом від початку роботи "Резерв+" у системі авторизувалися приблизно 460 тис. разів
Фото: depositphotos.com

Станом на ранок 20 травня майже 260 тис. чоловіків призовного віку оновили військово-облікові дані в мобільному застосунку "Резерв+", загалом авторизувалися майже 460 тис. разів. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі "Радіо Свобода".

За його словами, оновити дані в застосунку вже можуть і чоловіки, які перебувають за межами України.

"На сьогодні вже доступний "Резерв+" у понад 200 країнах світу. Тобто ті українці, які перебувають за кордоном, також можуть уточнити свої дані. Нагадаю, що в перший день за кордоном не можна було авторизуватися. А зараз пройшов апдейт і, в принципі, така можливість є щодо технічних моментів", – зазначив Лазуткін.

Команда технічних фахівців працювала над захистом застосунку, додав речник. Однак раніше українці скаржилися на проблеми з доступом до "Резерв+". За словами Лазуткіна, згодом у Міноборони, імовірно, розглянуть можливість авторизації в мобільному застосунку не лише через ID-банкінг, а й в інший спосіб. Який саме – поки не уточнив.

"Якщо буде запит на якусь іншу форму авторизації, на якийсь інший алгоритм, то знову ж таки з-за кордону переважно, тому що від українських військовозобов'язаних такого запиту не надходило на даний момент. Але якщо будуть запити, то це буде опрацьовано", – додав Лазуткін.

Контекст:

З 18 травня всі військовозобов'язані чоловіки й жінки України віком 18–60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) мають оновити свої облікові дані. "Резерв+" є анонсованим раніше "електронним кабінетом військовозобов'язаного", у ньому, а також у терцентрах комплектування та соцпідтримки й Центрах надання адмінпослуг українці можуть оновити дані.

"Якщо ви будете оновлювати дані через ТЦК, окрім самого витягу з реєстру ви також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток", – зазначали в Міноборони.

З 18 червня в застосунку "Резерв+" також з'явиться QR-код, відсканувавши який представники влади зможуть миттєво одержати інформацію про статус людини як військовозобов'язаного, призовника або резервіста, пообіцяли в оборонному відомстві.