Зеленський заявив, що Міцотакіс був дуже здивований ударом російської ракети під час їхнього візиту до Одеси

Зеленський і Міцотакіс приїжджали в Одесу 6 березня
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс був "дуже здивований" вибухом російської ракети недалеко від них під час їхнього спільного візиту до Одеси 6 березня. Про це глава держави заявив італійському телеканалу Rai 1 в інтерв'ю, яке опублікували 7 березня.

Зеленський наголосив, що сам він прильоту не здивувався. Він зазначив, що ракета вибухнула приблизно за 300 м від місця, де були він і прем'єр Греції (згідно з іншими версіями – за 500 м).

Коментуючи російський обстріл Одеси в день візиту туди високопоставлених політиків, президент України зазначив, що завдання удару балістичною ракетою під час візиту прем'єр-міністра іншої держави – це "нерозумний вчинок", і йому "важко сказати", навіщо це робили російські окупанти.

Росіяни 6 березня приблизно о 10.45 завдали ракетного удару по Одесі в момент, коли в місті перебували Зеленський і Міцотакіс.

Контекст:

За даними українського нардепа від "Європейської солідарності" Олексія Гончаренка, удару по Одесі 6 березня було завдано "Іскандером" із території тимчасово окупованого Криму.

Грецькі ЗМІ повідомляли, що окупанти цілилися по кортежу Зеленського, який перебував за 150 м від грецької делегації. Міцотакіс уточнював, що росіяни вдарили по Одесі, коли вони із Зеленським були в порту, і "це був вражаючий досвід". Український лідер підтвердив, що вони із прем'єром Греції "бачили удар".

Спікер Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявив про п'ятьох загиблих унаслідок удару по Одесі.

Керівниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила 6 березня, що удару по Одесі завдали по одній із будівель припортової інфраструктури, він не був пов'язаний із візитом Зеленського й Міцотакіса. Міноборони країни-окупанта РФ у Telegram стверджувало, що ціллю атаки нібито був ангар, у якому "готували до застосування" українські морські безпілотники.