Через російські обстріли поранено двох жінок у Дніпропетровській області

Пошкоджено дві п'ятиповерхівки і дев'ять приватних будинків
Фото: Сергій Лисак / Дніпропетровська ОДА (ОВА) / Telegram

27 квітня армія країни-агресора Росії завдала 13 ударів дронами-камікадзе по Нікопольському району Дніпропетровської області. Про це голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак написав у Telegram.

За його словами, окупанти п'ять разів обстрілювали район з артилерії і скинули боєприпас із безпілотника. Постраждали Нікополь, Мирівська і Покровська сільські громади.

"Постраждали дві жінки – 40 і 88 років. Пошкоджені дві п'ятиповерхівки, дев'ять приватних будинків, зруйновано шість господарських будівель, одна з яких зайнялася. Пожежу рятувальники приборкали", – розповів Лисак.

За інформацією ОВА, прильоти зачепили агрофірму, приватний автотранспорт, зачепило також лінію електромереж, через що без світла залишилося понад 300 абонентів.

Контекст:

Російські окупанти обстрілюють Дніпропетровську область із різних видів озброєння з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. Найчастіше ударів завдають по південних районах, розташованих неподалік Херсонської і Запорізької областей.

Нікопольський район межує із Запорізькою областю і зазнає постійних обстрілів РФ та атак дронами.

Країна-агресор Росія розглядає Дніпропетровську область як одну з основних мішеней для терористичних атак, заявив у лютому 2024 року президент України Володимир Зеленський.