Дрони вперше атакували Північну Осетію. Окупанти заявили, що ціллю був військовий аеродром у Моздоку

Невідомі дрони атакували аеродром у Моздоку (Північна Осетія, РФ)
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Безпілотники атакували Північну Осетію (РФ). Про це повідомив 8 червня в Telegram очільник цього російського регіону Сергій Меняйло.

"У Моздоку сили ППО збили три безпілотні літальні апарати", – написав він.

За попередньою інформацією, дрони "прилетіли з українського боку", заявив Меняйло. Їхньою ціллю, за даними глави республіки, був військовий аеродром у Моздоку.

Жертв і руйнувань немає, стверджує він.

Міноборони країни-окупанта РФ писало в Telegram тільки про один збитий над Північною Осетією дрон, за версією МО РФ, його знищили о 8.40 8 червня.

Російське інформагентство РБК зазначає, що про знищення дрона в Північній Осетії оголошують уперше від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

РБК пише, що Північна Осетія розташована на "значній відстані" від зони бойових дій, зокрема, від Запоріжжя до цієї російської республіки дрон має летіти приблизно 900 км.

Українські військові чи спецслужби на момент публікації новини не коментували інформації про атаку безпілотниками на Моздок.

У цьому російському місті розташований аеродром, звідки, за попередніми повідомленнями Повітряних сил ЗСУ, вилітають для завдання ударів по Україні літаки МіГ-31К і Ту-22.

Контекст:

Сили оборони України, розвідка і спецслужби неодноразово атакували російські аеродроми на території РФ і тимчасово окупованих територіях України, завдаючи по них ударів або влаштовуючи диверсії. Російські літаки й вертольоти було пошкоджено/знищено (або окупанти зазнали втрат у живій силі) на аеродромах у Ростові, Енгельсі, Бердянську й Луганську, Курській області, Криму, Калузькій області, Пскові, Новгородській області, Челябінську тощо.

Деяких атак на російські аеродроми Україна офіційно не визнала, як, зокрема, одну з останніх на аеродром Бельбек у районі тимчасово окупованого Севастополя (Крим). Тут 15 травня могли знищити три російські літаки.