Кабмін України виділив 1,9 млрд грн на відновлення теплопостачання Харкова

Шмигаль під час виїзного засідання уряду перебував у Харківській області
Фото: kmu.gov.ua

Кабмін України під час виїзного засідання 12 липня додатково виділив 1,9 млрд грн на відновлення теплопостачання Харкова. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, який перебував у Харківській області, його цитує пресцентр уряду.

За словами Шмигаля, одним із викликів для регіону є підготовка до опалювального сезону.

"Ми виділили Харківщині 2,5 млрд грн на ці потреби. Сьогодні уряд виділяє додаткові 1,9 млрд грн на відновлення теплопостачання міста Харкова. Це кошти в межах гранту від Світового банку", – наголосив прем'єр.

Як вказав Шмигаль, за ці кошти закуплять потрібне обладнання і проведуть роботи, щоб жителі Харкова взимку мали тепло в будинках.

"Також триває робота над посиленням захисту енергетичних об'єктів і відновленням роботи ТЕЦ", – додав глава Кабміну України.

Контекст:

Російські окупанти регулярно обстрілюють Харків і область із різних видів озброєння. Унаслідок атак зруйновано практично всю критичну інфраструктуру міста, повідомляли в мерії у квітні. Там говорили, що у травні країна-агресор Росія майже втричі збільшила кількість обстрілів Харкова.

У Харкові пошкоджено приблизно 4,5 тис. житлових будинків, сильно зруйновані багатоповерхівки зноситимуть, а на їхньому місці будуватимуть нове житло, розповів 9 липня мер міста Ігор Терехов. За його словами, збитки, завдані Харкову РФ, уже сягають понад $10 млрд.