Латвія передаватиме Україні дрони й радіолокаційні системи захисту власного виробництва – посол

Латвія – одна із країн, які послідовно допомагають і підтримують Україну з початку повномасштабного вторгнення РФ
Фото: depositphotos.com

Латвія передаватиме Україні дрони й радіолокаційні системи захисту власного виробництва. Про це в опублікованому 11 травня інтерв'ю "Укрінформу" заявив посол України в Латвії Анатолій Куцевол.

"Наприкінці квітня було заявлено про черговий пакет допомоги. Такий своєчасний – ми дуже вдячні за ППО, системи малої дальності, дрони, засоби РЕБ. Також ми ніколи не забуваємо, що Латвія взяла на себе координацію в межах коаліції дронів для України", – зазначив Куцевол.

Він наголосив, що зараз розвивається військово-технічна співпраця українських і латвійських бізнесів.

"Гадаю, із часом ми матимемо більше медійних повідомлень про передавання Україні вироблених у Латвії дронів і радіолокаційних систем захисту. Розвивається коаліція 155-мм снарядів. Є й інші сфери співпраці, але їх зараз не можна називати з точки зору безпеки", – резюмував посол.

Контекст:

Латвія – одна із країн, які послідовно допомагають і підтримують Україну з початку повномасштабного вторгнення РФ. Латвія передала в Україну зброю і спорядження, безпілотні літальні апарати, боєприпаси, протитанкову зброю й зенітні ракети Stinger.

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс заявляв, що його країна "й далі підтримуватиме героїчний український народ у його боротьбі за свободу до остаточної перемоги України".