На базі відпочинку під Харковом, яку обстріляла РФ, виявлено фрагмент ще однієї жертви, тепер їх сім

19 травня окупанти вдарили ракетою по пляжному місцю відпочинку в Малоданилівській громаді
Фото: Харківська обласна прокуратура / Telegram

Кількість жертв обстрілу російськими окупантами бази відпочинку в Черкаській Лозовій Харківської області зросла до семи. Про це 20 травня повідомила обласна прокуратура.

На території виявили фрагмент тіла різнороба, якого раніше вважали зниклим.

"На жаль, 51-річний чоловік, якого було оголошено безвісти зниклим, загинув. Станом на зараз підрозділом водолазної служби ДСНС виявлено фрагменти його тіла. Операція триває", – повідомили правоохоронці.

Отже, кількість загиблих сягнула семи, поранено 28 людей. Прокуратура також опублікувала відео з місця виявлення останків.

Четверо з постраждалих залишаються в реанімації в украй тяжкому стані на апараті штучної вентиляції легень. Про це розповів головний лікар обласної лікарні Сергій Врагов, повідомляє обласна військова адміністрація.

За його словами, 23 особи з доправлених із місця обстрілу з різними пораненнями досі залишаються в лікарні.

Контекст:

19 травня російські окупанти завдали ударів по базі відпочинку в Малоданилівській територіальній громаді біля Харкова. Тоді повідомляли, що загинуло щонайменше шестеро цивільних, зокрема вагітна жінка. Ще 27 дістали поранення.

Того ж дня росіяни обстріляли Харків, влучивши у цвинтар і поблизу місця відпочинку. Місцева влада повідомила про одного постраждалого.

20 травня оголосили днем жалоби за загиблими у Харківській області напередодні. Окрім бази відпочинку, п'ятеро цивільних загинули внаслідок обстрілу росіянами сіл Новоосинове та Ківшарівка Куп'янського району. Ще дев'ятеро людей дістали поранення.