Начштабу "Азову" Кротевич заявив, що незадоволений відповіддю ДБР щодо скарги на генерала

Кротевич закликав військових не боятися давати свідчення
Фото: АЗОВ / Telegram (архів)

Начальник штабу бригади "Азов" Богдан Кротевич дістав відповідь від Державного бюро розслідувань щодо скарги на генерала. Про це військовослужбовець повідомив 28 червня в соцмережі X.

Він не розкрив змісту листа, проте заявив, що незадоволений цією відповіддю, а також додав, що "далі вже робота адвокатів".

"Військових прошу не боятися давати свідчення (у тому числі непублічні), ми не відступимося", – зазначив Кротевич.

Контекст:

23 червня Кротевич повідомив, що написав листа в ДБР із закликом про відкриття розслідування щодо одного військового генерала, прізвища якого не назвав. За словами Кротевича, той "убив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал".

24 червня "Українська правда" написала, що виданню із власних джерел стало відомо: у заяві фігурує колишній командувач Об'єднаних сил ЗСУ Юрій Содоль, якого начальник штабу "Азов" звинувачує в перевищенні службових повноважень і некомпетентному командуванні військами й просить правоохоронців перевірити командувача на факт співпраці з ворогом.

26 червня американська газета The Washington Post написала, що їй стали відомі подробиці скарги Кротевича в ДБР. За інформацією видання, начштабу "Азов" нібито звинуватив Содоля в численних помилках під час оборони Маріуполя 2022 року.