Окупанти переміщують військові склади з Криму після ударів по півострову – партизани

Окупанти у Криму переміщують боєприпаси
Фото: АТЕШ / Telegram

У росіян почалася паніка після успішних ударів сил оборони України по Севастополю і Гвардійському в окупованому Криму. Про це 25 березня повідомляє партизанський рух "Атеш" у Telegram.

"Атеш" і далі уважно відстежує дії воєнних злочинців на території Криму. Останнім часом ми фіксуємо дуже цікаву картину, а саме масове переміщення польових артилерійських складів", – ідеться в повідомленні. За даними партизанів, це пов'язано з нещодавніми ударами.

Зокрема, окупанти перекидали реактивні снаряди до РСЗВ "Ураган", зазначили в "Атеш".

"Як уже відомо кримчанам, вони чудово детонують навіть від невеликого влучання. Координати нового складу: 45.006723, 34.261420", – ідеться в повідомленні.

Рух зазначає, що окупаційне командування "вчергове припускається грубої помилки", переміщуючи такі об'єкти, сподіваючись їх приховати. Там запевнили, що спротив відстежить маршрути їхнього руху.

Контекст:

Росія окупувала Крим після блокування українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. "Приєднання" півострова до РФ не визнають Україна й більшість інших країн.

24 лютого 2022 року Росія повномасштабно вторглася на материкову частину України, зокрема з Криму.

Українська влада неодноразово заявляла, що налаштована на деокупацію всіх захоплених із 2014 року українських територій, зокрема Криму. У Міністерстві оборони країни у грудні 2023 року повідомили, що Україна готує на 2024 рік напрацювання, які дадуть "дуже хорошу здатність" для того, щоб російські окупанти "відійшли назавжди" з українського Криму.