Сапронов: Ракета влучила в будинок доньки Кушнарьова за 700 метрів від мене G

Район, де живе Сапронов, обстрілювали 5 травня
Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА / Telegram

В інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман харківський бізнесмен і волонтер Юрій Сапронов повідомив, що 5 травня він був неподалік будинку, який потрапив під російський обстріл, ректорки Харківського національного університету імені Василя Каразіна Тетяни Кагановської, доньки ексмера Євгена Кушнарьова.

"Це 700 метрів від мене, і я був на вулиці. Дивлюся – по даху так: "шшик-шшик-шшик". Я вже знаю, що "шшик-шшик-шшик" – це не уламки, а земля. Думаю: "Ніфіга собі, що це за КАБ (керована авіабомба. – "ГОРДОН") був. На дах заліз, у бінокль подивився, а потім [...] поміряв – 670 метрів [від місця вибуху]", – сказав Сапронов.

Він зазначив, що як у конспіролога його першою думкою було те, що били цілеспрямовано.

"Потім інформацію позбирав – ні, випадково. Але слава богу. Метрів 200 уперед – класний Саржин Яр, дуже популярне місце, і там у цей час було 300–400 осіб. Тобто це катастрофа була б", – наголосив Сапронов.

Контекст:

Удару по Харкову вдень 5 травня завдали, за даними мера міста Ігоря Терехова, по житловій забудові в центральній частині Харкова. За даними станом на 6 травня, постраждало 16 мирних жителів.

Виданню MediaPort Кагановська розповіла, що всередині приватного маєтку в Шевченківському районі міста був охоронець, якого контузило від удару. Коли стався обстріл, сама Кагановська підходила до будинку й бачила, як бомба влучила в нього. "Вони хочуть побачити мене зламаною, але не буде такого", – прокоментувала ректорка дії російських окупантів.