"Щонайменше 70 дронів". Буданов розкрив деталі української атаки на російський аеродром Морозовськ

Як повідомив начальник ГУР МО, для удару по аеродрому залучили щонайменше 70 українських безпілотників Dragon і Splash
Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України / Facebook

У ніч на 14 червня сили оборони України використали щонайменше 70 безпілотників для удару по російській авіабазі Морозовськ. Про це розповів глава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов у коментарі проєкту The War Zone.

За його словами, операцію розпочали з території України і для удару по аеродрому залучили щонайменше 70 безпілотників Dragon і Splash.

Зараз ГУР з'ясовує рівень завданих окупантам збитків.

"Ми чекаємо на інформацію", – додав Буданов.

The War Zone зазначає, що аеродром Морозовськ, розташований у Ростовській області Росії, є базою для десятків винищувачів-бомбардувальників Су-34, які є ключовою зброєю у війні.

На знімках від Planet Labs, які одержав The War Zone, видно пошкоджене покриття ангара, розташованого на пероні техобслуговування, а всередині – два винищувачі-бомбардувальники Су-34, які було, ймовірно, пошкоджено.

Проєкт зазначає, що це вже друга велика атака українських дронів на Морозовськ за два місяці.

Контекст:

Сили оборони України, розвідка і спецслужби неодноразово атакували російські аеродроми на території РФ і тимчасово окупованій території України, завдаючи по них ударів або влаштовуючи диверсії. Російські літаки й вертольоти було пошкоджено/знищено (або окупанти зазнали втрат у живій силі) на аеродромах у РостовіЕнгельсіБердянську й Луганську, Курській областіКримуКалузькій областіПскові, Новгородській областіЧелябінську тощо.

Деяких атак по російських аеродромах Україна офіційно не визнала, як, зокрема, одну з останніх – на аеродром Бельбек у районі тимчасово окупованого Севастополя (Крим). Тут 15 травня могли знищити три російські літаки.

Російські Telegram-канали повідомляли, що в ніч на 14 червня у Морозовську було чути потужні вибухи в районі аеродрому. У місті виникла пожежа.